Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g996kcal114g0g60g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1000g761kcal18.8g155g2g10g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Lanttu 100g29kcal1g4.6g0.3g1.8g
Sipuli 100g30kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8656g3822kcal275.6g348g133.8g32.4g
Valittu annoskoko4328g1911kcal137.8g174g66.9g16.2g
Annoskoko puolitettuna2164g955kcal68.9g87g33.5g8.1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462