Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 2128g1722kcal33.4g358.1g1.1g63.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)626g188kcal6.3g25g2.5g1.3g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g313g375kcal10.6g11.3g31.3g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g250g65kcal3g12g0.5g4.3g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8660g4700kcal106.6g812.8g70.8g138.8g
Valittu annoskoko4330g2350kcal53.3g406.4g35.4g69.4g
Annoskoko puolitettuna2165g1175kcal26.7g203.2g17.7g34.7g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600