Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen176g58kcal5.8g8.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Sokeri 88g356kcal0g87.7g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.9g18kcal0.6g3.5g0.4g1.6g
Hiiva 15g11kcal1.9g0.2g0.1g1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 59g416kcal0.4g0.2g46.8g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g59g104kcal0.1g5.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana868g2017kcal25.6g212g101.4g5.2g
Valittu annoskoko434g1009kcal12.8g106g50.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna217g504kcal6.4g53g25.4g1.3g
Arvot/100g100g232kcal2.9g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854