Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g891g535kcal13.4g115.8g0.9g8g
Bataatti, kuorittu 641g519kcal10.1g107.8g0.3g19.2g
Porkkanaraaste 200g1026g277kcal6.2g54.4g2.1g25.7g
Lanttu 951g274kcal9.5g43.8g2.9g17.1g
Palsternakka 831g529kcal4.2g98.1g3.3g37.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8680g4267kcal86.8g839.8g19g214.8g
Valittu annoskoko4340g2133kcal43.4g419.9g9.5g107.4g
Annoskoko puolitettuna2170g1067kcal21.7g210g4.8g53.7g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513