Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Sokeri 50g202kcal0g49.8g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g125g81kcal13.7g5.2g0.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai90g314kcal10.8g63.7g1.9g2.7g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g125g42kcal0.2g8.8g0.4g2.2g
Siirappi 13g38kcal0g9.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana870g1762kcal50.8g283.8g46.2g9.8g
Valittu annoskoko435g881kcal25.4g141.9g23.1g4.9g
Annoskoko puolitettuna218g441kcal12.7g71g11.6g2.5g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175