Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1332g613kcal42.6g63.9g20g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g160g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.3g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1065g3656kcal108.6g745.8g12.8g37.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1598g5593kcal191.8g1102.6g30.4g79.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g160g1438kcal0g0g159.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g22772kcal686g3867.2g446g234.4g
Valittu annoskoko4352g11386kcal343g1933.6g223g117.2g
Annoskoko puolitettuna2176g5693kcal171.5g966.8g111.5g58.6g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481