Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g426g272kcal14.9g0.9g106.4g0g
Sinappi (teollinen)170g219kcal7.5g24g10.2g0g
Viinietikka 319g66kcal0g1.6g0g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.8g0g0g
Suola, annos 3g43g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 11g30kcal1.1g4.5g0.2g2.8g
Rypsiöljy 3320g29358kcal0g0g3319.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g60410kcal47g189.6g6873.4g5.6g
Valittu annoskoko4352g30205kcal23.5g94.8g3436.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna2176g15103kcal11.8g47.4g1718.4g1.4g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804