Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g1653g6035kcal181.9g1091.2g76.1g72.7g
Vesi, vesijohtovesi 1526g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 64g47kcal8.3g0.7g0.3g4.4g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön305g2137kcal6.7g13.4g48.8g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g102g916kcal0g0g101.7g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g509g1297kcal92.6g236.5g39.2g82.4g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g25g2.5kcal0.4g0g0g21.6g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g153g870kcal34.8g29.8g75.7g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g22608kcal649.4g2743.2g683.6g380.6g
Valittu annoskoko4352g11304kcal324.7g1371.6g341.8g190.3g
Annoskoko puolitettuna2176g5652kcal162.4g685.8g170.9g95.2g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214