Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1416g1970kcal157.2g5.7g147.3g0g
Sokeri 270g1098kcal0g270.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 290g994kcal29.5g202.8g3.5g10.1g
Perunajauho 1dl=70g322g1078kcal0.3g264g0g0g
Leivinjauhe 26g45kcal1.3g9.7g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore64g16kcal0g5.8g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g1931g3090kcal139.1g309g135.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g32g93kcal0.4g18g0g12.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g16769kcal655.6g2170.2g572g46.4g
Valittu annoskoko4352g8384kcal327.8g1085.1g286g23.2g
Annoskoko puolitettuna2176g4192kcal163.9g542.6g143g11.6g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179