Karppaajan marenki

Vatkaa kylmät kananmunanvalkuaiset (6kpl) vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa.

Käytä tähän riittävästi aikaa - valkuaisvaahdon tulee pysyä kupissa, vaikka kupin kääntää ylösalaisin!
Lisää kolme tl nestemäistä makeutusainetta.

(makua kannattaa tarkistaa lisäämisen yhteydessä)

Paista 100 astetta tunti tai kunnes marengit ovat kuivuneet myös sisältä.

Marengit palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia.

Lämpöä voi tarvittaessa vähentää.

Nauti marjojen/pähkinärouheen ja kermavaahdon kanssa!

Itse tein pienempiä marenkeja ja yhden kakkupohjan, joten annoskoko on vaikea määritellä.

Kannattaa laskea omista tuotoksistaan tarkka määrä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 242 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 4329g1834kcal424.7g17.3g4.3g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)27g104kcal0.5g25.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8712g3876kcal850.4g85.4g8.6g0g
Valittu annoskoko4356g1938kcal425.2g42.7g4.3g0g
Annoskoko puolitettuna2178g969kcal212.6g21.4g2.2g0g
Arvot/100g100g45kcal9.8g1g0.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207505