Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 74g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Sokeri 43g174kcal0g42.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g12g41kcal0.4g9.5g0.1g0.4g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g10g34kcal0g8.2g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 6.7g25kcal1.2g0.7g1.4g2g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA67g107kcal4.9g10.7g4.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g50g268kcal2.5g26.1g16g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl134g481kcal2.7g3.6g50.8g0g
Sokeri 20g81kcal0g20g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g17g6.7kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana872g2675kcal41.8g254.8g161g5g
Valittu annoskoko436g1337kcal20.9g127.4g80.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna218g669kcal10.5g63.7g40.3g1.3g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905