Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g239g802kcal28.7g157.9g5.7g19.6g
Grahamjauho 15g48kcal1.5g8.9g0.3g1.4g
Siirappi 11g32kcal0g7.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 11g34kcal3.1g0.7g2.1g3.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 8.5g57kcal2.3g0.6g4.9g1g
Rypsiöljy 6.6g59kcal0g0g6.6g0g
Vesi133g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g10kcal1.7g0.1g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana873g2084kcal74.6g352.2g39.4g52.4g
Valittu annoskoko436g1042kcal37.3g176.1g19.7g26.2g
Annoskoko puolitettuna218g521kcal18.7g88.1g9.9g13.1g
Arvot/100g100g239kcal8.5g40.4g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010