Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 56g399kcal0.4g0.2g44.9g0g
Sokeri 80g323kcal0g79.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu102g128kcal11.2g0.3g9.2g0g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g150g524kcal5.2g121.2g1.5g4.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 37g46kcal1.5g1.6g3.8g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 4.5g17kcal0.8g0.5g1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana873g2916kcal38.6g416.6g120.8g11.8g
Valittu annoskoko436g1458kcal19.3g208.3g60.4g5.9g
Annoskoko puolitettuna218g729kcal9.7g104.2g30.2g3g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822