Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 88g68kcal1.5g14.2g0.2g0.9g
Kukkakaali 132g32kcal2.4g2.9g0.4g3g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Herneet (Apetit)75g40kcal4.3g4g0.7g0g
Rypsiöljy 19g166kcal0g0g18.8g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g11g11kcal0.1g2.1g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g5.3g20kcal1.6g0g1.5g0g
Sinappi 5.3g6.9kcal0.2g0.7g0.3g0.1g
Salaatti, jäävuori tuore19g1.9kcal0.2g0.2g0g0.2g
Rucola, lautaselinen n. 30g11g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Kapris etikkaliemessä, Figaro11g3.5kcal0.2g0.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana873g744kcal22g58.8g44.2g12.4g
Valittu annoskoko437g372kcal11g29.4g22.1g6.2g
Annoskoko puolitettuna218g186kcal5.5g14.7g11.1g3.1g
Arvot/100g100g85kcal2.5g6.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433056