Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 735g1049kcal91.9g2.2g75.3g0g
Sokeri 428g1736kcal0g427.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g117g409kcal4.1g94.7g1.2g3.5g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g100g336kcal0.1g82.2g0.1g1.4g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 67g247kcal12.4g7.4g14.5g20.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA668g1069kcal48.8g106.9g46.8g0g
Pandan tumma suklaa 150 g501g2676kcal24.6g260.6g160.4g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl1336g4811kcal26.7g36.1g507.8g0g
Sokeri 201g814kcal0g200.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.7g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g167g67kcal0g16.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8720g26747kcal417.2g2548g1612.2g50.4g
Valittu annoskoko4360g13374kcal208.6g1274g806.1g25.2g
Annoskoko puolitettuna2180g6687kcal104.3g637g403.1g12.6g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905