Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g1000g3160kcal225g25g240g0g
Nauris 1320g362kcal13.2g55.4g4g25.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Punajuuri 1000g384kcal10g69g2g25g
Oliiviöljy 160g1415kcal0g0g160g0g
Hunaja 80g264kcal0.4g64.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8720g11618kcal506.8g523.2g815.2g140.2g
Valittu annoskoko4360g5809kcal253.4g261.6g407.6g70.1g
Annoskoko puolitettuna2180g2904kcal126.7g130.8g203.8g35.1g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877