Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 420g833kcal11.1g3.2g81.5g28.2g
Voi 53g381kcal0.6g0.2g42.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 175g486kcal3.5g5.3g49g0g
Kesäkurpitsa zucchini 701g127kcal3.9g17.5g2.8g4.9g
Peruna, keskikokoinen 60g210g126kcal3.2g27.3g0.2g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g1051g294kcal6.3g62.5g2.1g26.3g
Vesi, vesijohtovesi 1751g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8722g4493kcal57.2g232g356.6g122.6g
Valittu annoskoko4361g2247kcal28.6g116g178.3g61.3g
Annoskoko puolitettuna2181g1123kcal14.3g58g89.2g30.7g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164