Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1066g1770kcal202.5g0g106.6g0g
Sipuli 293g89kcal3.7g14.1g0.6g5g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Porkkana 347g113kcal2.1g19.3g0.7g8.8g
Lehtiselleri 200g25kcal2.2g2.2g0.4g2g
Tomaattimurska 2132g627kcal11.9g113g4.3g40.5g
Punaviini 320g226kcal1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g5722kcal448.4g301.8g225.4g113g
Valittu annoskoko4368g2861kcal224.2g150.9g112.7g56.5g
Annoskoko puolitettuna2184g1430kcal112.1g75.5g56.4g28.3g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216