Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2999g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 500g1511kcal89.6g242.4g5g53.5g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g50kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g470g442kcal83.2g0.5g11.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g4124kcal353.6g528.4g35g123.4g
Valittu annoskoko4368g2062kcal176.8g264.2g17.5g61.7g
Annoskoko puolitettuna2184g1031kcal88.4g132.1g8.8g30.9g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373