Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g1486g698kcal46.1g59.4g29.7g0g
Siirappi 624g1881kcal0.6g462.4g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 245g745kcal21.4g135.8g4.7g34.1g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g290g1014kcal39.1g190.1g8.4g15.9g
Vehnäjauho puolikarkea 966g3314kcal98.4g676g11.6g33.8g
Hiiva, 50g149g91kcal19.5g1.6g0.6g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)357g1351kcal41.7g274.6g7.8g51g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)223g568kcal37g76g13.6g66.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g19325kcal607.6g3751.8g152.8g403.4g
Valittu annoskoko4368g9663kcal303.8g1875.9g76.4g201.7g
Annoskoko puolitettuna2184g4831kcal151.9g938g38.2g100.9g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183