Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g1002g3166kcal225.4g25g240.4g0g
Nauris 1322g363kcal13.2g55.5g4g25.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g802g224kcal4.8g47.7g1.6g20g
Punajuuri 1002g385kcal10g69.1g2g25g
Oliiviöljy 160g1418kcal0g0g160.3g0g
Hunaja 80g265kcal0.4g64.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g11639kcal507.6g524.2g816.6g140.2g
Valittu annoskoko4368g5819kcal253.8g262.1g408.3g70.1g
Annoskoko puolitettuna2184g2910kcal126.9g131.1g204.2g35.1g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877