Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 125g41kcal0.8g7g0.3g3.2g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)38g225kcal7.9g2.5g20.3g2.7g
Kookoshiutale 2.8g18kcal0.2g0.2g1.8g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.7g32g0.5g1.6g
Ruokosokeri47g190kcal0g46.6g0g0g
Kananmuna, keitetty 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki31g18kcal0.1g4.4g0g0.4g
Rypsiöljy 28g249kcal0g0g28.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.9kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g63g160kcal3.7g2g15g0g
Tomusokeri 1dl=60g19g75kcal0g18.8g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana875g2390kcal43.8g232.8g139.4g17.2g
Valittu annoskoko438g1195kcal21.9g116.4g69.7g8.6g
Annoskoko puolitettuna219g597kcal11g58.2g34.9g4.3g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137