Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g360g101kcal2.2g21.4g0.7g9g
Peruna, vanha, kuorittu 400g305kcal7.5g62g0.8g4g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Lohifilee 800g1563kcal149.5g0g108g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 400g1321kcal8g12g140g0g
Kalaliemikuutio 44g134kcal4.4g15g6.2g0.5g
Voi 56g406kcal0.7g0.2g45.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8740g7832kcal352.6g251g603.6g37.6g
Valittu annoskoko4370g3916kcal176.3g125.5g301.8g18.8g
Annoskoko puolitettuna2185g1958kcal88.2g62.8g150.9g9.4g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811