Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 2706g1055kcal27.1g183.7g7g49.5g
Vadelma 902g371kcal9g37g7.2g33.4g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 226g101kcal0.7g22.5g0.2g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g316g117kcal28.4g0g0g0g
Sokeri 226g915kcal0g225.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8748g5116kcal130.4g936.8g28.8g165.8g
Valittu annoskoko4374g2558kcal65.2g468.4g14.4g82.9g
Annoskoko puolitettuna2187g1279kcal32.6g234.2g7.2g41.5g
Arvot/100g100g59kcal1.5g10.7g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100238