Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 181g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 12g36kcal0g8.9g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.2kcal0.3g0.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 133g403kcal11.6g73.4g2.5g18.4g
Vehnäjauho puolikarkea 78g269kcal8g54.8g0.9g2.7g
Auringonkukansiemen 30g179kcal6.9g3.8g14.9g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana876g1777kcal53.6g282.2g36.6g45.8g
Valittu annoskoko438g889kcal26.8g141.1g18.3g22.9g
Annoskoko puolitettuna219g444kcal13.4g70.6g9.2g11.5g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525