Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow60g329kcal0.5g0.5g35.9g0g
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 58g200kcal5.9g40.9g0.7g2g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 120g43kcal0.2g8.5g0.1g2.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Omenasose makeuttamaton 27g20kcal0.1g4.6g0g0.4g
Margariini, 60%, Rainbow30g165kcal0.3g0.3g18g0g
Sokeri 51g207kcal0g50.8g0g0g
Ruishiutale 54g159kcal4.7g28g1.3g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana876g2370kcal32g274.4g118.8g24.6g
Valittu annoskoko438g1185kcal16g137.2g59.4g12.3g
Annoskoko puolitettuna219g593kcal8g68.6g29.7g6.2g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324