Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 12g8.9kcal1.6g0.1g0g0.8g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma3.6g12kcal0g2.7g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)96g307kcal13.2g55.7g3.1g12g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g192g672kcal24.4g133.4g3.8g6.3g
Voi, 1 tl, 5 g12g88kcal0.1g0.1g9.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana876g2174kcal78.6g384g33g38.2g
Valittu annoskoko438g1087kcal39.3g192g16.5g19.1g
Annoskoko puolitettuna219g544kcal19.7g96g8.3g9.6g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577