Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green333g1083kcal80g163.3g3.3g40g
Peruna, vanha, kuorittu 1000g761kcal18.8g155g2g10g
Porkkana 433g142kcal2.7g24.1g0.9g11.1g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g1667g583kcal26.7g115g1.7g23.3g
Valkosipuli 67g72kcal5.3g10.9g0.4g1.4g
Oliiviöljy 47g413kcal0g0g46.7g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g333g1227kcal87.3g197.3g8.3g29g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8760g8562kcal441.6g1331.2g126.6g229.6g
Valittu annoskoko4380g4281kcal220.8g665.6g63.3g114.8g
Annoskoko puolitettuna2190g2141kcal110.4g332.8g31.7g57.4g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313