Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 391g1343kcal39.9g273.9g4.7g13.7g
Vehnäjauho, durum 662g2349kcal86.1g417.1g16.4g83.4g
Sokeri 24g98kcal0g24.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g16g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka602g662kcal150.5g0g6g0g
Kinkkusuikale Pirkka502g517kcal90.3g9g12.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka281g230kcal9.6g53.4g2.8g2.8g
Juustoraaste emmental punaleima301g1174kcal87.3g0g90.3g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl1605g1445kcal256.8g40.1g32.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8768g15632kcal1441g1635.2g329.6g199.8g
Valittu annoskoko4384g7816kcal720.5g817.6g164.8g99.9g
Annoskoko puolitettuna2192g3908kcal360.3g408.8g82.4g50g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232960