Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g481g2887kcal101g31.8g259.8g0g
Sokeri 481g1953kcal0g480.7g0g0g
Voisarvi croissant 481g1746kcal38.4g190.8g89.7g10.5g
Kananmuna kuoreton 147g210kcal18.4g0.4g15.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 54g152kcal8.3g0.1g13.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 481g1651kcal49g336.8g5.8g16.8g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g42kcal1.5g8g0.9g3.7g
Raparperi 1604g540kcal11.1g88.2g1.6g22.5g
Sokeri 174g705kcal0g173.6g0g0g
Fariinisokeri281g1140kcal0g280.4g0g0g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8768g22179kcal458.6g3204.4g772.6g107.4g
Valittu annoskoko4384g11090kcal229.3g1602.2g386.3g53.7g
Annoskoko puolitettuna2192g5545kcal114.7g801.1g193.2g26.9g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759