Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 292g222kcal5.5g45.3g0.6g2.9g
Sipuli 49g15kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Janssonfileet (rainbow)49g71kcal4.9g6.3g2.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl39g132kcal0.8g1.2g13.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.9g36kcal0g0g3.9g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.2g3.6kcal0.2g0.5g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4.9g2.2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana879g963kcal24.2g111.6g42.4g7.8g
Valittu annoskoko439g481kcal12.1g55.8g21.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna220g241kcal6.1g27.9g10.6g2g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083