Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl2.8g7kcal0.3g0g0.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g37g10kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Selleri, annos 50g0.9g0.1kcal0g0g0g0g
Palsternakka 11g7.2kcal0.1g1.3g0g0.5g
Kiinankaali 28g5.6kcal0.4g0.6g0.1g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g79g47kcal1.2g10.2g0.1g0.7g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g66g144kcal7.2g1.3g12.5g0.1g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%19g21kcal0.5g0.5g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana879g489kcal20g33g30.6g5.4g
Valittu annoskoko439g245kcal10g16.5g15.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna220g122kcal5g8.3g7.7g1.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501