Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)126g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Purjosipuli 126g29kcal2.3g3g0.3g2.6g
Peruna, keskikokoinen 60g900g540kcal13.5g117g0.9g8.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g234g66kcal1.4g13.9g0.5g5.9g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 50g357kcal0.2g0g40.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 36g124kcal3.7g25.2g0.4g1.3g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 40g121kcal4g13.5g5.5g0.4g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)720g864kcal144g0g25.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)360g306kcal3.6g12.6g25.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8784g4880kcal348.6g382.4g197.2g40.8g
Valittu annoskoko4392g2440kcal174.3g191.2g98.6g20.4g
Annoskoko puolitettuna2196g1220kcal87.2g95.6g49.3g10.2g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180904