Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 512g2078kcal0g511.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 392g1345kcal39.9g274.4g4.7g13.7g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%800g480kcal25.6g56.8g16g0g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Korppujauho 300g1099kcal31.5g224.7g3.1g15.9g
Manteli 280g1724kcal67.4g18.5g151.2g20.2g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Kardemumma, annos 2g16g50kcal1.8g10.9g1.1g4.5g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen800g1440kcal3.2g344g1.6g18.4g
Sokerivesikuorrutus 360g1231kcal0g302.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8792g21672kcal563g3554.4g535.8g145.8g
Valittu annoskoko4396g10836kcal281.5g1777.2g267.9g72.9g
Annoskoko puolitettuna2198g5418kcal140.8g888.6g134g36.5g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663