Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha13g21kcal2.4g0g1.2g0g
Sipuli 3.1g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 5.3g18kcal0.3g3.8g0g0.4g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.3g0.9kcal0g0g0.1g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 6.3g6.4kcal0.2g1.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g110kcal5.8g10g4.6g1.4g
Valittu annoskoko44g55kcal2.9g5g2.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna22g27kcal1.5g2.5g1.2g0.4g
Arvot/100g100g124kcal6.6g11.3g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316