Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g5.8g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Pekoni rasvainen 1.9g7.1kcal0.2g0g0.7g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.4g2.9kcal0g0g0.3g0g
Hirvenliha 8.8g10kcal1.9g0g0.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 10g4.4kcal0g0.4g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 3.8g15kcal0.1g0.1g1.6g0g
Lihaliemi laimennettu 6.3g1.2kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g0.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g92kcal4.8g3.6g5.8g0.4g
Valittu annoskoko44g46kcal2.4g1.8g2.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna22g23kcal1.2g0.9g1.5g0.1g
Arvot/100g100g104kcal5.4g4.1g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565