Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp9g42kcal0.7g4.1g2.5g0.4g
Kohupiim (Tere)9g7.4kcal1.5g0.3g0g0g
Hapukoor (Tere)0.7g0.8kcal0g0g0.1g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g2.8g3.9kcal0.4g0g0.3g0g
Maissitärkkelys 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Kermavaahto, valio2.3g7kcal0.1g0.1g0.7g0g
Mustikka, Pakkasmarja18g5.8kcal0.1g1.1g0.1g0.6g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g141kcal5.6g13g7.4g2g
Valittu annoskoko44g70kcal2.8g6.5g3.7g1g
Annoskoko puolitettuna22g35kcal1.4g3.3g1.9g0.5g
Arvot/100g100g159kcal6.3g14.7g8.4g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709