Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.4kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g8.7g11kcal0.3g0.4g0.9g0g
Kananmuna kuoreton 4.8g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g11g7.1kcal1.2g0.5g0g0g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4.4g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g162kcal6.4g26g3.2g0.8g
Valittu annoskoko44g81kcal3.2g13g1.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna22g41kcal1.6g6.5g0.8g0.2g
Arvot/100g100g183kcal7.3g29.5g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908