Katkarapupiirakka VHH

Taikina:
250 g. rahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 ½ dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai fiber huskia)
1,5 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
Tilkka öljyä (voiteluun, n. 5 g)

Täyte:
200 g katkarapuja
2 dl smetanaa ( =kermaviiliä :) )
2 kananmunaa
pätkä purjoa
tilliä
valkopippuria
suolaa

Sekoita ainekset, levitä piirasvuokaan (halkaisija n. 27 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäiseen reseptiin kuului lisäksi 100 g juustorastetta.

Ja smetanaa kermaviilin tilalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 283 grammaa

Pullamursu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)10g5.5kcal0.8g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Speltjauho puolikarkea (Sunspelt)3.1g11kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)7.8g6.2kcal1.3g0g0.1g0g
Purjosipuli 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 7.8g31kcal0.2g0.2g3.3g0g
Pellavasiemenrouhe (Pellavainen), annos 5g1g2.8kcal0.3g0g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g145kcal8.4g6.4g9.6g1g
Valittu annoskoko44g72kcal4.2g3.2g4.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna22g36kcal2.1g1.6g2.4g0.3g
Arvot/100g100g164kcal9.5g7.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=150240