Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki6.3g3.5kcal0.5g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g13g11kcal0.1g2.3g0g0.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 4.5g32kcal0g0g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g220kcal4.4g30.2g8.4g1.2g
Valittu annoskoko44g110kcal2.2g15.1g4.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna22g55kcal1.1g7.6g2.1g0.3g
Arvot/100g100g248kcal5g34g9.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596