Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g4.7g8.9kcal0.1g0.2g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)0.6g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka2.5g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 1.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Valkoviini makea 3.8g3.6kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 13g28kcal2.2g0g2.1g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 4.4g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Lehtiselleri 0.9g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Voi 0.9g6.8kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g115kcal5.2g2.8g8.6g0.2g
Valittu annoskoko44g58kcal2.6g1.4g4.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna22g29kcal1.3g0.7g2.2g0.1g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g9.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165