Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)8.8g63kcal0g0g7g0g
Sokeri 7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.4g1.6kcal0.1g0g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g8.8g27kcal0.4g6.4g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 2.1g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 4.9g2.1kcal0.5g0g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g332kcal4g45.4g14.4g0.8g
Valittu annoskoko44g166kcal2g22.7g7.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna22g83kcal1g11.4g3.6g0.2g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.1g16.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060