Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 17g6.8kcal0.2g0.7g0.1g0.6g
Valkoviini kuiva 10g7.1kcal0g0.1g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl4.2g5.2kcal0g0.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Liivate 0.8g2.9kcal0.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g95kcal1.8g15.6g0.2g1.2g
Valittu annoskoko44g47kcal0.9g7.8g0.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna22g24kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Arvot/100g100g107kcal2g17.6g0.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370