Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)3.5g13kcal0.5g1.9g0.3g0.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 20g9kcal0g1.9g0g0.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Sokeri 1.3g5.1kcal0g1.3g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)3.5g13kcal0.5g1.9g0.3g0.4g
Kananmuna kuoreton 2.8g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g240kcal3.6g23.2g14g2.6g
Valittu annoskoko45g120kcal1.8g11.6g7g1.3g
Annoskoko puolitettuna22g60kcal0.9g5.8g3.5g0.7g
Arvot/100g100g269kcal4g26g15.7g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918