Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 24g9kcal0.2g1.6g0g0.6g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli 5.2g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 9g29kcal0.9g1.3g2.2g0.2g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g4.7g12kcal0.8g0.1g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.6kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g107kcal4.2g7.2g6.2g1.8g
Valittu annoskoko45g54kcal2.1g3.6g3.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna22g27kcal1.1g1.8g1.6g0.5g
Arvot/100g100g120kcal4.7g8.1g6.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484