Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g21g25kcal4.3g0g0.8g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g15g8.1kcal1.1g0.1g0.3g0.1g
Voi 0.9g6.8kcal0g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)4.7g4kcal0g0.2g0.3g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 1.9g0.6kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g96kcal11.2g2.4g4.4g0.2g
Valittu annoskoko45g48kcal5.6g1.2g2.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna22g24kcal2.8g0.6g1.1g0.1g
Arvot/100g100g108kcal12.5g2.7g4.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450