Herkullinen mutta lihottava kakku

Kiehauta vesi ja lisää kaakaojauhe, Jätä jäähtymään.

Yhdistä kuivat aineet ja jätä sivuun.

Lisää kuiviin aineisiin vielä 2 tl soodaa (en löytänyt listasta)

vatkaa pehmennetty voi ja sokeri yhteen.

Lisää yksitellen kananmunat (4 kpl)

Lisää vuorotellen kaakao-vesi ja kuivat aineet.

paista kerrokset yksitellen irtopohjavuoassa (täten tulee nätimpi ja helpompi kasata n 18 minuuttia tai kunnes tökkäät tikun keskelle ja se tulee puhtaana pois.

Anna jäähtyä

vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää 1 levy sulatettua pandan valkosuklaata

kokoa kakku laittamalla täytettä 2 väliin.

lämmitä kuohukerma lähes kiehumispisteeseen ja lisää 2 levyä pandan valkosuklaata ja 50g voita.

Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.

Kermoita kakun reunat haluamallasi tavalla.

Vaivaa vaativa mutta kaiken vaivan arvoinen!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Bluemoon
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaakaojauhe, sokeroimaton 15g55kcal2.8g1.6g3.2g4.5g
Vesi73g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 38g206kcal0.3g0.2g23.1g0g
Sokeri 79g321kcal0g79g0g0g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g27g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 69g237kcal7g48.4g0.8g2.4g
Flora vispi 20%66g146kcal2g3.3g13.3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g52g290kcal4.4g28.5g17.6g0g
Kuohukerma13g45kcal0.3g0.4g4.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.6g49kcal0.1g0.1g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana880g2780kcal40.4g324.4g141.4g13.8g
Valittu annoskoko440g1390kcal20.2g162.2g70.7g6.9g
Annoskoko puolitettuna220g695kcal10.1g81.1g35.4g3.5g
Arvot/100g100g316kcal4.6g36.9g16.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=186333