Sitruunainen tonnikala-pastavuoka

200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita

tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)

1) Uuni 200 astetta.

2) Rasvaa litran uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.

Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.

Lisää kaikki kanaliemi kerralla.

Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.

Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.

4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.

Paista 15 minuuttia peitettynä.

Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.

Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.

Lähde:
Better Homes and Gardens

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, pasta 63g205kcal6.4g41.5g0.7g2.1g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl10g14kcal0.5g0.9g1g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g3.4g10kcal0.3g0.6g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 37g4.7kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Tilli, tuore 1.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Tonnikala öljyssä(pirkka)94g197kcal22.5g0g12.2g0g
Tilli, tuore 1.9g0.6kcal0.1g0g0g0g
Kapris etikkaliemessä (Polli), annos 20g6.2g0.9kcal0.1g0g0g0g
Sitruuna 100g31g11kcal0.2g1.9g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana880g1200kcal62g93.2g63.8g5.8g
Valittu annoskoko440g600kcal31g46.6g31.9g2.9g
Annoskoko puolitettuna220g300kcal15.5g23.3g16g1.5g
Arvot/100g100g136kcal7g10.6g7.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=292066