Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl19g109kcal4g1g9.5g2.2g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g38g226kcal7.9g2.5g20.3g0g
Hermesetas, annos 5g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g151g65kcal14.8g0.6g0.2g0g
Voi 113g819kcal1.3g0.5g91.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 38g124kcal0.8g1.1g13.2g0g
Kahvi mustana 100ml75g2.4kcal0.2g0.2g0.1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g2689kcal58g11.8g270.2g4.4g
Valittu annoskoko441g1345kcal29g5.9g135.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna221g672kcal14.5g3g67.6g1.1g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376