Rahkapiirakka (nami)

Pohjan ainekset:
150 g margariinia
1 kpl muna + ½ dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria

Täytteen ainekset:
175 g rahkaa
50 g kermaviiliä
2 kpl keltuaista
2 rkl perunajauhoja
1 dl viiliä
50 g sulatettua margariinia
2 kpl valkuaista
1 rkl mantelirouhetta
1 dl rusinoita

Koristeeksi:
1 kpl kiivi
3 kpl päärynänpuolikkaita
hyytelösokeriseos

VALMISTUS:

Mittaa pohjan ainekset kulhoon.

Lisää margariini paloiteltuna joukkoon ja vatkaa.

Sekoita keskenään rikottu muna sekä vesi ja kaada seos kulhoon kuiva-aineiden joukkoon.

Levitä seos vuokaan (leivinpaperi pohjassa mielellään) ja valmista täyte.

Täytteen valmistus: Sulata ja jäähdytä margariini.

Sekoita kaikki muut ainekset, johon lisäilet jäähdytetyn margariinin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne myös seoksen joukkoon.

Kaada vuokaan ja anna kypsyä uunissa 175 asteessa n. 1h keski-alatasolla.

Poista piirakka uunista ja lisää päälle viipaloidut päärynäpuolikkaat sekä kiivit ja valuta hyytelösokeria.

Päälle.

Anna hyytyä sekä jäähtyä hieman ja tarjoile.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 40% rasvaa 58g219kcal1.1g1.2g23.7g0g
Muna, annos 60g53g46kcal4g0.4g3.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g130kcal3.9g26.5g0.5g1.3g
Grahamjauho 16g53kcal1.7g9.7g0.4g1.6g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Sokeri 50g201kcal0g49.5g0g0g
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)73g41kcal6.2g3.6g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)15g10kcal0.5g0.7g0.5g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5.5g19kcal0g4.5g0g0.1g
Mantelirouhe, 1 rkl2.4g14kcal0.5g0.1g1.2g0.3g
Viili, kevytviili (Maitokolmio) 1prk29g15kcal1g1.3g0.6g0g
Rusina euroshopper29g96kcal0.9g23g0.1g0g
Kiivi, keskiarvo, punnittu kuorineen 28g12kcal0g1.8g0.2g0.7g
Hyytelösokeri Dan Sukker15g57kcal0g14.1g0g0g
Päärynän puolikkaat mehussa (Pirkka)15g6.7kcal0.1g1.4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g1842kcal40g276.8g61.2g9g
Valittu annoskoko441g921kcal20g138.4g30.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna221g460kcal10g69.2g15.3g2.3g
Arvot/100g100g209kcal4.5g31.4g6.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=118881